Clicky


Agent gewond bij achtervolging in Hilversum

Agent gewond bij achtervolging in Hilversum
05-06-2018 12:32 | Binnenland | auteur ANP

HILVERSUM - Een motoragent is gewond geraakt na een aanrijding op de Ampèrestraat in Hilversum door een automobilist op de vlucht. De verdachte, een man, is nog steeds voortvluchtig. Het voorval gebeurde maandag, zo meldt de politie dinsdag.

Twee motoragenten gaven de automobilist rond 17.30 uur op de Larenseweg een stopteken, omdat ze vermoedden dat hij rondreed met een gestolen kentekenplaat. Maar de man ging ervandoor, wat leidde tot een achtervolging door verschillende straten van Hilversum. Wederom op de Larenseweg reed hij zichzelf klem, waarna hij achteruit reed en op een van de motoren botste. Een agent kwam ten val, maar liep geen letsel op.

De bestuurder ging er weer vandoor, waarop de tweede agent opnieuw de achtervolging inzette. In de Ampèrestraat kwamen ze tot stilstand. Hierop ramde de automobilist de motoragent. Die viel en liep letsel op aan bekken en buik, waarvoor hij moest worden behandeld in het ziekenhuis.

De auto is later teruggevonden op het parkeerterrein van een hotel langs de snelweg A1. De verdachte kon niet meer worden gevonden.