Clicky


Alpe d’HuZes blij met ondersteuning van TIP Trailer Services

Alpe d’HuZes blij met ondersteuning van TIP Trailer Services
06-06-2018 17:18 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ZOETERMEER - De Alpe d’HuZes is een sportieve actie waarbij deelnemers fietsend, en sinds 2010 ook hardlopend en wandelend, onder het motto ‘opgeven is geen optie’ op één dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez in Frankrijk beklimmen. Daarmee zamelen zij zoveel mogelijk geld in voor de strijd tegen kanker. In 2006 begon de actie als initiatief van een groep vrienden. Inmiddels is de actie een jaarlijks terugkerend evenement met duizenden deelnemers en een veelvoud van ondersteunende mensen.

Tijdens de afgelopen twaalf edities van Alpe d’HuZes hebben de deelnemers een totaalbedrag van ruim 151 miljoen euro opgehaald. Met deze opbrengst zijn 203 kankeronderzoeken gefinancierd. Alpe d’HuZes is een 100 procent vrijwilligersorganisatie en hanteert een strikt antistrijkstokbeleid. Dit betekent dat elke euro van de opgehaalde sponsorgelden volledig wordt ingezet voor het realiseren van onze missie: ‘het bevorderen en ondersteunen van (wetenschappelijk) onderzoek naar kanker in alle mogelijke vormen, met als doel de ziekte onder controle te krijgen, zodat er in de toekomst niemand meer doodgaat aan kanker’.

Cluster Logistiek AD6

Om de goederen tussen Nederland en Frankrijk te transporteren worden maar liefst 24 vrachtautocombinaties ingezet. Dit konvooi van Cluster Logistiek AD6 is op vrijdag 1 juni vanuit Nederweert vertrokken naar Frankrijk en zal op zondag 10 juni weer terugkomen in Nederland.

Alle vrachtauto’s worden belangeloos ter beschikking gesteld door transportbedrijven, truckdealers en verhuurmaatschappijen. Eén van die partijen is TIP Trailer Services. Dankzij de relatie tussen TIP Trailer Services en Transport en Logistiek Nederland is het idee geboren om het cluster Logistiek AD6 te ondersteunen met de inzet van een kastentrailer. In samenwerking met HarDesign, San-Pro Design en Willem De Jong BV heeft TIP een in het oog springende oplegger op de weg gezet. Na na de inzet voor de Alpe d’HuZes zal de trailer worden toegevoegd aan de verhuurvloot van TIP.

Op deze manier brengt TIP Trailer Services, Alpe d’HuZes op een opvallende en gepaste manier onder de aandacht en ondersteunt ze hiermee het goede doel van de Alpe d’HuZes.