Clicky


Brandweer redt bewusteloze vrachtwagenchauffeur uit tank

Brandweer redt bewusteloze vrachtwagenchauffeur uit tank
11-06-2018 18:49 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

KEULEN - Maandagochtend rond 09:00 uur ontving de brandweer van Keulen een noodoproep over een bewusteloos persoon in de tank van een vrachtwagen die mogelijk geladen was met gevaarlijke stoffen.

Onmiddelijk werden talrijke brandweerlieden en andere hulpdiensten naar de locatie gestuurd. Op een vrachtwagenparkeerplaats op industrieterrein Rodenkirchen was de chauffeur van een tankwagen onderhoud aan het plegen aan de binnenkant van de tank. Door nog onbekende oorzaak verloor de 45-jarige vrachtwagenchauffeur kort daarna het bewustzijn.

Gelukkig werd het voertuig bemand door twee chauffeurs en zijn collega merkte al snel dat er iets niet in orde was. De tank bevatte resthoeveelheden van gevaarlijke stoffen. Er was tevens zuurstofgebrek in de tank vermengd met de giftige dampen van de gevaarlijke stoffen.

Medewerkers van de vrachtwagenparkeerplaats reageerden alert en pompten verse lucht in de tank vanuit een werkplaats.

Een brandweerman klom onder zeer zware omstandigheden, beschermd met zware ademhalingsapparatuur over de zeer smalle gaskap in de tank naar het slachtoffer. Het beademingsapparaat kon vanwege de krappe omstandigheden niet op de rug worden gedragden maar moest met de hand worden vastgehouden door een andere brandweerman.

De brandweerman, die aan een lijn zat, wist de bewusteloze chauffeur te traceren en zette onmiddelijk de redding in.

Nadat de man uit de tank was bevrijd werd eerst acute eerste hulp verleend en zuurstof toegediend bovenop de tank. Nadat de man gestabiliseerd was werd hij voorzichtig naar de grond gebracht. Waarna de man, ernstig gewond, is afgevoerd naar een ziekenhuis.