Clicky


Manpower opent tweede Logistics Academy in Hillegom

Manpower opent tweede Logistics Academy in Hillegom
15-06-2018 13:41 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

DIEMEN - Op 14 juni 2018 opende de tweede Manpower Logistics Academy (MLA) in Hillegom haar deuren. Het autonome opleidingscentrum is een initiatief van Manpower in samenwerking met opleider Athetys. Kandidaten volgen hier opleidingen voor het besturen van rollend materieel: heftruck, reachtruck en elektrische pallet truck. Met de opening van dit tweede opleidingscentrum bereikt Manpower kandidaten en opdrachtgevers in negen van de tien grootste logistieke hotspots in Nederland en speelt in op de groeiende vraag naar gecertificeerde medewerkers binnen de logistiek.

Sinds de opening van de eerste Manpower Logistics Academy op 1 april 2016 zijn er al meer dan 1.400 kandidaten opgeleid en geplaatst via het opleidingscentrum in Eindhoven. “Hiermee hebben we onze eigen doelstelling van 130 geplaatste kandidaten in het eerste jaar na opening ruim overtroffen”, zegt Bas van Sprundel, Manager Manpower Talent Academy.

“We zijn ontzettend trots dat we veel eerder dan verwacht zoveel kandidaten hebben opgeleid en geplaatst. Een explosieve toename van de vraag naar gecertificeerde kandidaten in de logistiek heeft deze unieke prestatie mede mogelijk gemaakt.”

Werkervaring

Opleidingen aan de MLA duren één tot vier dagen en bestaan uit zowel een praktijk- als een theoriegedeelte dat met behulp van een e-learning wordt aangeboden en getoetst. Per klas is er ruimte voor acht kandidaten.

Van Sprundel: “Kandidaten krijgen bij ons allemaal een eigen trainingstoestel en meerdere trainingsdagen, dit is uniek in vergelijking tot reguliere opleidingscentra. De kandidaten maken al tijdens de training kennis met de processen én (soms) goederen van de opdrachtgever waarvoor zij gaan werken. Hiermee spelen we zoveel mogelijk in op de wensen van onze opdrachtgevers, terwijl we daarnaast inzetten op een snelle onboarding.”

Schaarste

Met de opening van een tweede Manpower Logistics Academy in Hillegom speelt Manpower in op de toenemende schaarste aan gecertificeerde medewerkers binnen de logistiek.

Van Sprundel: “Door het groeiende aandeel van e-commerce is het aantal distributiecentra in Nederland explosief gegroeid. Hierdoor hebben wij de vraag naar gecertificeerde medewerkers in de logistiek steeds meer zien toenemen. Met de Logistics Academy in Eindhoven besloegen we reeds grote logistieke hotspots zoals West-Brabant, Tilburg-Waalwijk en Venlo-Venray en daar voegen we nu andere grote hotspots, zoals Schiphol en Utrecht-Nieuwegein-Vianen, aan toe. Hiermee bereiken we alle kandidaten en opdrachtgevers die binnen één uur reisafstand wonen van negen van de tien belangrijkste logistieke hotspots in Nederland.”