Clicky


Afhandelaars Schiphol stemmen massaal in met nieuwe cao

Afhandelaars Schiphol stemmen massaal in met nieuwe cao
20-06-2018 10:02 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

SCHIPHOL - De FNV-leden hebben massaal ingestemd met het onderhandelingsakkoord bij Menzies Aviation, Swissport Handling en Aviapartner. De FNV bereikte onlangs een akkoord met de drie bedrijven voor drie bedrijfscao’s en één sectorcao vanaf 1 januari 2020.

Dinsdag 19 juni zijn de stemmen geteld en blijkt het akkoord op een overweldigende meerderheid te kunnen rekenen.

FNV-kaderlid bij Menzies, Stephan Nemchik: "Dit hebben we mooi geflikt met z’n allen. Ik ben ontzettend blij dat het ons gelukt is tot afspraken te komen. Het werd ook hoog tijd: de afgelopen jaren is de werkdruk alleen maar toegenomen en ons salaris ver achtergebleven."

Asmae Hajjari, FNV-bestuurder: "Dit akkoord was er nooit gekomen zonder onze sterke, stoere leden. Doordat onze leden samen tegelijk zijn opgestaan hebben we laten zien wat onze kracht is. Daar ben ik ontzettend trots op."

"We hebben goede afspraken met de bedrijven gemaakt, zoals bij Aviapartner, waar mensen al 4 jaar op de nullijn stonden. Maar ik ben ook heel blij dat we nu naar een sectorcao toe gaan. Daarmee stoppen we de ongelofelijke druk op arbeidsvoorwaarden die nu in de afhandeling over de ruggen van werknemers wordt gevoerd. Daar moeten we trots op zijn!"

In de sectorcao worden afspraken gemaakt over de werkzekerheid en wordt het inkomensniveau van de werknemers verhoogd. Daarbij wordt gestreefd naar 130 procent van het minimumloon.