Clicky


Deel geëvacueerden Poeldijk terug naar huis

Deel geëvacueerden Poeldijk terug naar huis
24-06-2018 13:36 | Binnenland | auteur ANP

POELDIJK - Een deel van de bewoners van seniorencomplex Wittebrug in Poeldijk (gemeente Westland) kan zondag weer terug naar huis. Ze werden in de nacht van zaterdag op zondag geëvacueerd na een brand in het appartementencomplex, die met veel rook gepaard ging. Een ander deel van de geëvacueerde bewoners wordt opgevangen in verzorgingshuis De Terwebloem of bij familie en vrienden. Dat heeft de gemeente gemeld.

De brand werd rond 01.45 uur ontdekt. Het vuur ontstond in een berging op de begane grond waar een scootmobiel door nog onbekende oorzaak vlam vatte. Via onder meer het trappenhuis en de liftschacht verspreidde de rook zich tot en met de vierde verdieping.

De brand kon snel worden geblust. Daarna konden veel mensen volgens de brandweerwoordvoerder weer terug naar huis, maar voor een deel van het pand was dit niet het geval. De rook was zo dik dat een enorme roetlaag achter is gebleven. "Die laag is zo dik dat je op een aantal plaatsen je naam in het roet zou kunnen schrijven. Het is dus niet alleen een kwestie van ventileren en klaar’’, zegt een woordvoerder van de brandweer. Volgens de gemeente waren twintig bewoners geëvacueerd.

Vier bewoners hadden rook ingeademd en werden voor controle naar het ziekenhuis gebracht.