Clicky


Ook evofenedex steunt oplossingen voor doorstroming A15

Ook evofenedex steunt oplossingen voor doorstroming A15
26-06-2018 17:25 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

ZOETERMEER - Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft vandaag aangekondigd een MIRT-verkenning te starten naar de doorstroming op de A15 tussen Gorinchem en Papendrecht. Voor evofenedex, de behartiger van de handels- en logistieke belangen van meer dan 15.000 bedrijven, is dat goed nieuws. De bereikbaarheid in en rond Rotterdam baart bedrijven steeds meer zorgen,

“De bereikbaarheid van bedrijven in en om Rotterdam laat steeds meer te wensen over. Door de groeiende economie neemt het goederenvervoer over de weg, het water en spoor in deze regio sterk toe. Het goederenvervoer loopt nu steeds vaker vast, zowel op de weg als op het water. De kwaliteit van dienstverlening in het spoorgoederenvervoer is vooralsnog ook niet afdoende om verlichting te bieden. Daarom zoeken we nu in de corridor Oost-aanpak naar maatschappelijk acceptabele oplossingen om de doorstroming van het goederenvervoer zo goed mogelijk te borgen. Serieus kijken naar capaciteitsuitbreiding van de A15 hoort daarbij”, aldus algemeen directeur evofenedex Machiel van der Kuijl.

De verlieskosten bedragen voor het tracé Papendrecht-Gorinchem bij een laag groeiscenario 27 miljoen euro per jaar in 2030 en kunnen oplopen tot 48 miljoen euro per jaar bij een hoog economische groeiscenario in 2040. Delen van het tracé staan in de Nationale Markt- en Capaciteitsanalyse 2017 (NMCA) hoog in de top-50 voor 2030.