Clicky


Thai opgetogen na redding voetballertjes

Thai opgetogen na redding voetballertjes
10-07-2018 16:28 | Buitenland | auteur ANP/RTR

BANGKOK - In Thailand is opgetogen gereageerd op de redding van het jeugdvoetbalteam uit een ondergelopen grot. Auto's reden claxonnerend door de straten in de stad Chiang Rai en op andere plaatsen. Gebruikers van sociale media gebruikten hashtags als #Heroes ('helden') om de reddingswerkers te prijzen.

Thailand was ruim twee weken in de ban van de gestrande voetballers en hun coach, die op 23 juni verdwenen. De autoriteiten maakten dinsdag bekend dat de reddingsoperatie succesvol is afgerond. "Dit is een belangrijke gebeurtenis in mijn leven'', zei een zichtbaar geëmotioneerde functionaris in het perskantoor van de provincie Chiang Rai. "Op sommige momenten heb ik gehuild.''

De jongeren en hun redders worden de komende tijd vermoedelijk flink in de watten gelegd. De Thaise premier beloofde een feestelijk diner te organiseren voor alle betrokkenen bij de multinationale reddingsoperatie. Manchester United heeft de reddingswerkers en het jeugdvoetbalteam uitgenodigd een bezoek te brengen aan het stadion van de Britse voetbalclub.