Clicky


Ron Weijmans Gouden Ridder van de Weg 2018

Ron Weijmans Gouden Ridder van de Weg 2018
23-07-2018 13:53 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

BROEKHUIZENVORST - Ron Weijmans (49) is uitgeroepen tot Dé Gouden Ridder van de Weg 2018. De ervaren chauffeur is in dienst van Van Leendert Transport B.V. in het Limburgse Broekhuizenvorst. Hij rijdt voor dit bedrijf met agrarische vloeistoffen door Nederland. De Gouden Ridder geldt als een prestigieuze onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan een beroepschauffeur die 10 jaar schadevrij rijdt. TVM verzekeringen CEO Arjan Bos: “En dat is in deze tijd topsport van Champions League-niveau.”

De huldiging van de verbouwereerde chauffeur vond plaats in Broekhuizenvorst. Arjan Bos verraste Ron Weijmans door zelf aan de chauffeurskant uit de vrachtwagen te stappen en samen met echtgenote Hermien Weijmans de Gouden Ridder te ‘overvallen’.

Ron Weijmans was met een list naar het bedrijf gelokt. Hem werd verteld dat het bedrijf meewerkt aan een promotiefilm van de sector om meer vrouwelijke chauffeurs aan te trekken. De filmmakers volgen een vrouwelijk chauffeur in haar zoektocht naar een baan. De Gouden Ridder werd vriendelijk verzocht om voor de film haar kennis te laten maken met het dynamische chauffeursvak bij Van Leendert Transport. Deze chauffeur was niemand minder dan Corine Karsten-Evers, dé Gouden Ridder van de Weg 2014. Zij werkte graag mee om Weijmans te verrassen.

Arjan Bos: “Een mooi actueel thema. Er is een duidelijke trend dat steeds meer vrouwen kiezen voor een baan als chauffeur. Zeker nu er sprake is van een behoorlijk tekort aan beroepschauffeurs, is het noodzakelijk om wervingscampagnes ook op vrouwen te richten. Ik vind het ook mooi om te zien hoe Van Leendert Transport zelf een rechtstreekse campagne heeft opgezet om vrouwen achter het vrachtwagenstuur te krijgen. De slogan daarbij is geweldig: ‘Vrouwen die hun mannetje staan in de truckerswereld’. Wat mij op valt is dat de macho-transportsector duidelijk inzet op meer vrouwen in de cabine. Als verzekeraar kunnen we melden dat er met hun vakbekwaamheid niks mis is.”

Van Leendert Transport is een logistieke speler op het gebied van regulier transport, milieuservices en zand en grind en heeft 75 medewerkers. Het bedrijf is altijd bewust bezig met het hergebruiken van de afvalstromen van klanten en van zichzelf. Afvalstromen dienen als basis voor nieuwe grondstoffen. Daarnaast ziet men het belang van een duurzaam wagenpark en de inzet daarvan.

Veiligheid op de weg vergroten

TVM wil een positieve bijdrage leveren aan transportveiligheid, met als ambitie nul verkeersdoden in het transport. Hiervoor initieert de verzekeraar diverse activiteiten, waaronder het uitreiken van onderscheidingen aan Ridders van de Weg en het NK Veiligste Chauffeur dat dit jaar voor het eerst werd georganiseerd. Vanuit haar maatschappelijke rol als coöperatieve verzekeraar voor de transportsector is TVM verzekeringen betrokken bij diverse projecten die de veiligheid in het vervoer ten goede komen.