Clicky


Gevaarlijke Oost-Europese touringcar bus van de weg gehaald

Gevaarlijke Oost-Europese touringcar bus van de weg gehaald [+foto's]
21-08-2018 09:57 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

KOBLENZ - Maandagochtend rond 10:00 uur controleerde de Duitse politie een tourincar bus met 38 passagiers. De twee buschauffeurs waren beiden afkomstig uit Oost-Europa, meldt de politie, en hadden zich herhaaldelijk niet aan de maximale toegestane snelheid gehouden.

De twee chauffeurs waren daarnaast al 43 uur onderweg zonder fatsoenlijke rustperiode. Bovendien vertoonde de bus ernstige technische gebreken.

Een uitgebreider onderzoek bevestigde de bevindingen van de agenten. Naast gebreken aan het remsysteemen de ophanging, werd ook ernstige roestvorming aan het frame van het voertuig ontdekt. De bus werd als verkeersonveilig geclassificeerd en mocht zijn reis niet vervolgen.

Het busbedrijf zorgde voor vervangend vervoer voor de passagiers. De bus werd op een dieplader geladen omdat een reparatie in Duitsland te duur zou zijn.

Vanwege de snelheidsovertredingen, overtredingen van de rij- en rusttijd en de miserabele technische staat van de bus moesten de chauffeurs in totaal een boete van 3.300 euro betalen.