Clicky


Man meldde mogelijk explosie Bemmel vooraf

Man meldde mogelijk explosie Bemmel vooraf
22-08-2018 14:05 | Binnenland | auteur ANP

BEMMEL - Een man heeft woensdag even na middernacht bij de meldkamer van de Veiligheidsregio Gelderland-Midden gemeld dat hij zichzelf en anderen iets aan wilde doen. Of dezelfde man twee uur later met een auto het gemeentehuis van Lingewaard in Bemmel is binnengereden staat volgens de politie nog niet onomstoteijk vast. De bestuurder van de auto kwam door een exploderende gasfles om het leven.

Volgens de zegsman van de politie was de beller iemand die bij "het zorgkader’’ van de gemeente bekend was. Om die reden is meteen na zijn telefoontje actie ondernomen. De man is gebeld en er is naar hem gezocht op verschillende locaties, maar voordat hij was gevonden reed een auto het gemeentehuis binnen. De politie denkt pas woensdagavond of donderdag met zekerheid te kunnen zeggen wie het slachtoffer is.

De politie doet met man en macht onderzoek naar wat er in Bemmel is gebeurd. Speurhonden hebben het gemeentehuis doorzocht en er zijn drone-opnames gemaakt. Het wrak van de geëxplodeerde auto staat nog voor de balie in het gemeentehuis en wordt mogelijk pas donderdag weggehaald. De plaats van het incident is afgesloten met zwarte schermen. De explosie heeft enorme schade aangericht, zodat de gemeente nog niet kan zeggen wanneer het gemeentehuis weer open gaat.

De automobilist heeft zijn actie in zijn eentje uitgevoerd volgens de politie. Zijn lichaam werd naast de auto gevonden. Of hij mogelijk onbedoeld slachtoffer is geworden van de explosie die hij veroorzaakte kon de politie nog niet zeggen. "Het was duidelijk een bewuste actie en geen ongeluk. Of het een aanslag was weten we pas als het technisch en tactisch onderzoek klaar is. Over het motief van het slachtoffer weten we dan ook pas meer’’, aldus de politie.