Clicky


'Man die gemeentehuis Bemmel binnenreed is voormalig vrachtwagenchauffeur'

'Man die gemeentehuis Bemmel binnenreed is voormalig vrachtwagenchauffeur'
22-08-2018 22:52 | Criminaliteit | auteur ANP

BEMMEL - Dagblad de Gelderlander meldt woensdag dat de dader die het gemeentehuis in Bemmel binnenreed een 59-jarige voormalig vrachtwagenchauffeur Hans M. is die bekend was bij zorginstanties. De politie wilde dit nog niet bevestigen. De man zou oorspronkelijk uit Gendt komen, meldt de krant.

De schade aan het gemeentehuis in Bemmel, nadat daar een auto naar binnenreed, is zó groot dat het hele pand de komende maanden niet is te gebruiken. De hele woensdag is de schade in kaart gebracht. De publiekshal en de ruimtes achter de balies zijn verwoest.

Afgelopen nacht reed een auto het gemeentehuis in de Gelderse plaats binnen. Daardoor viel een dode. Het incident veroorzaakte een hevige brand.

De inrichting en de apparatuur in de rest van het pand hebben flinke rook- en roetschade opgelopen. Alles moet schoongemaakt of vervangen. Er zullen de komende tijd noodgebouwen en tijdelijke units komen. Zodra de communicatieverbindingen hersteld zijn, kunnen de medewerkers vanuit huis werken. Daarna kunnen ze hun intrek nemen in de noodgebouwen.