Clicky


Evacuaties wegens grote bosbrand Duitsland

Evacuaties wegens grote bosbrand Duitsland
23-08-2018 23:24 | Buitenland | auteur ANP/DPA

TREUENBRIETZEN - Een grote bosbrand ongeveer 50 kilometer ten zuidwesten van Berlijn heeft donderdagavond geleid tot de evacuatie van twee dorpen. De autoriteiten van de gemeente Treuenbrietzen droegen de inwoners van Tiefenbrunnen en Klausdorf op hun huizen zo snel mogelijk te verlaten. Mensen mochten alleen het hoogstnoodzakelijke (papieren en medicijnen) meenemen en moesten de aanwijzingen van hulpverleners volgen.

Ongeveer zeshonderd mensen hebben tot dusver een veilig heenkomen gezocht. Een woordvoerder van de politie Brandenburg-West kondigde aan dat ook het naburige Frohnsdorf zal worden ontruimd. Inmiddels is al 300 hectare in vlammen opgegaan. Op enkele plaatsen is het vuur de bebouwde kom tot op 100 meter genaderd. De brandweer is met man en macht en met groot materieel in de weer om te voorkomen dat woningen afbranden.

De bevolking van de streek is aangeraden ramen en deuren dicht te houden in verband met de rookontwikkeling. De rookpluim was voor het donker werd tot 10 kilometer in de omtrek te zien. De brand begon donderdagmiddag door onbekende oorzaak en verspreidde zich snel, mede door de droogte die ook in Oost-Duitsland heerst. De bluswerkzaamheden worden bemoeilijkt doordat er in het gebied nog veel munitie in de grond zit.