Clicky


'Jos B. gedroeg zich correct, was op zichzelf'

'Jos B. gedroeg zich correct, was op zichzelf'
27-08-2018 20:10 | Buitenland | auteur ANP

BARCELONA - "Hij was correct en een beetje gereserveerd. We hadden geen idee dat hij door politie en justitie werd gezocht.'' Dat heeft Lucas, de woordvoerder van de commune waar Jos B. zondag is aangehouden, op een persconferentie gezegd over de verdachte in de zaak Nicky Verstappen.

Lucas liet weten dat Jos B. een grote kennis had van (wilde) planten. Die kennis wisselde hij uit met andere mensen in de commune Encantada bij de plaats Castellterçol, op circa 50 kilometer van Barcelona.

"Hij heeft ongeveer drie maanden bij ons gezeten. Vanaf mei/juni'', zei Lucas. De woordvoerder van de commune kreeg zondag een telefoontje van de politie. Die zei dat ze later die dag naar La Encantada zouden komen om Jos B. aan te houden. De politieactie volgde na een tip van iemand die Jos B. van foto's had herkend.

Lucas overlegde met de politie over de aanhouding van Jos B. Hij wilde niet dat de commune, die ook een plek van meditatie is, het toneel van een grote politieoperatie zou worden. Daarom nam hij Jos B. mee naar een wat afgelegen plek om hout te hakken. Daar is de Nederlander aangehouden.