Clicky


Indiase kleermaker vermoordde in tien jaar 33 vrachtwagenchauffeurs

Indiase kleermaker vermoordde in tien jaar 33 vrachtwagenchauffeurs
12-09-2018 11:48 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

BHOPAL - De Indiase politie heeft een 48-jarige man gearresteerd die volgens haar de afgelopen tien jaar maar liefst 33 vrachtwagenchauffeurs en hun bijrijders heeft gedood en vervolgens de voertuigen en de goederen heeft verkocht.

De man, in het dagelijkse leven een kleermaker, werd twee weken geleden gearresteerd in de buurt van de Indiase stad Bhopal, de hoofdstad van de staat Madhya Pradesh, zei politieagent Rahul Kumar Lodha woensdag.

De politie kwam de man op het spoor toen ze een reeks recente moorden op vrachtwagenchauffeurs in Madhya Pradesh onderzocht. Hoewel de man blijkbaar niet verbonden was met die moorden, vertelden enkele van de zeven gearresteerde mannen aan de politie dat ze hem hadden geholpen bij soortgelijke overvallen.

De man vertelde de politie dat de man gezellig ging zitten praten met chauffeurs in eetgelegenheden langs de weg en dan drugs in hun eten stopte zodat ze in slaap zouden vallen, aldus Lodha. Vervolgens reed hij de vrachtwagen met chauffeur weg naar een afgelegen plek en wurgde vervolgens de chauffeur met een touw en dumpte het lichaam in het bos of in het water.

De kleermaker en zijn handlangers verkochten vervolgens de vrachtwagens en de lading, zei Lodha.

Indiase chauffeurs reizen vaak met bijrijders die helpen met het schoonmaken van hun vrachtwagens, het wisselen van banden en andere klusjes.

Dharmendra Choudhary, een andere politieagent in de deelstaat Madhya Pradesh, zei dat de verdachte enkele jaren geleden in westelijke staat Maharashtra was gearresteerd in verband met soortgelijke overvallen, maar op borgtocht vrijgelaten en gevlucht was.

Tussen overvallen werkte hij als kleermaker in een klein winkeltje in Mandideep, een dorp aan de rand van Bhopal.

NB: Foto is ter illustratie en niet de verdachte