Clicky


Schuldeisers failliet Mooy Logistics hadden ruim 13,5 miljoen euro aan vorderingen

Schuldeisers failliet Mooy Logistics hadden ruim 13,5 miljoen euro aan vorderingen
18-09-2018 11:12 | Faillissementen | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - De curatoren van Mooy Logistics, Martijn Vermeeren en Bas Ebels, hebben hun eerste faillissementsverslag naar de rechtbank gestuurd. Uit deze voortgangsrapportage blijkt dat schuldeisers van Mooy Logistics vooralsnog voor ruim 13,5 miljoen euro aan vorderingen hebben ingediend. De curatoren vermoeden dat nog niet alle crediteuren zich hebben gemeld.

De overnemende partijen hebben 3,96 miljoen betaald om de ondernemingen van Mooy Logistics in Waddinxveen en Breda (Hazeldonk) te kunnen doorstarten. Het onderzoek naar de oorzaken en achtergronden van het faillissement zal spoedig starten. Over de oorzaken van het faillissement kunnen de curatoren daarom nog geen uitspraken doen.

Mooy Logistics en Mooy Beheer zijn op 14 augustus 2018 op eigen aangifte failliet verklaard door de Rechtbank Den Haag. Na het uitspreken van het faillissement hebben 29 geïnteresseerde partijen zich bij de curatoren gemeld met interesse voor een (gedeeltelijke) overname. Na een indicatieve biedingsronde zijn de curatoren met een viertal partijen verder gaan onderhandelen over een door-start.

De curatoren hebben uiteindelijk gekozen voor een gedifferentieerde verkoop van beide locaties. VDH heeft de warehouse-activiteiten in Breda (Hazeldonk) overgenomen. GARTNER Group zal naast de warehouse-activiteiten in Waddinxveen ook de transportactiviteiten overnemen. De verkoop heeft 3,96 miljoen euro opgeleverd. Bij de keuze voor Gartner Group en VDH hebben de curatoren onder andere rekening gehouden met de hoogte van het overnamebod en behoud van werkgelegendheid.

Vooruitlopend op een doorstart hebben de curatoren de ondernemingen van Mooy Logistics tijdelijk voortgezet. Daartoe zijn met belangrijke stakeholders afspraken gemaakt.

Bij Mooy Logistics werkten 267 mensen. Het hoofdkantoor was gevestigd in Waddinxveen. Daarnaast heeft Mooy Logistics nog een vestiging in Breda (Hazeldonk). Martijn Vermeeren, advocaat bij Buren, en Bas Ebels, advocaat bij UdinkSchepel Advocaten, zijn door de Rechtbank Den Haag als curatoren aangesteld. De curatoren zijn verplicht openbare voortgangsverslagen te maken over de afwikkeling van het faillissement. Het eerste verslag geeft een indruk van de omvang van het faillissement.