Clicky


Venturn versterkt zich met overname Plimsoll

Venturn versterkt zich met overname Plimsoll
15-10-2018 08:47 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Met ingang van vandaag, maandag 15 oktober, zal Venturn – adviesbureau voor de maritieme en logistieke sector – de executive search activiteiten van Plimsoll overnemen. Olivier Binkhorst, Consultant Global Logistics & Maritime Industry en Board Member van Experts for Experts International, zal toetreden tot Venturn’s team van consultants. Tevens zal Dick Binkhorst, DGA van Plimsoll, zijn bijdrage leveren in Venturn’s Raad van Advies.

“We zijn zeer verheugd met de overname van de search activiteiten van Plimsoll,” zegt managing partner Niels Romme van Venturn. “Hiermee ontstaat een nog robuuster adviesbureau, geheel gespecialiseerd in de maritieme en logistieke sector.”

Olivier Binkhorst: “Ik zie er naar uit een actieve bijdrage te kunnen leveren aan de verdere groei en ontwikkeling van de executive search activiteiten van Venturn, daarbij puttend uit meer dan 15 jaar ervaring in internationale executive search voor de logistieke en maritieme sector in Europa en Azië.”

Toegevoegde waarde

De overname van Plimsoll’s search activiteiten en het bundelen van Venturn en Plimsoll’s sterkste punten is voor Venturn een logische stap. Met een ervaren team kan Venturn haar executive search waarborgen, wat ruimte creëert om de interim services en business consultancy activiteiten uit te breiden. “We hebben in onze strategie 2020 een ambitieus groeipad neergelegd,” stelt founding partner Patrick van de Ven. “Met deze overname zetten we een belangrijke stap in het verwezenlijken van deze groeiambitie.”

Plimsoll, opgericht in 1984, heeft als adviesbureau een lange geschiedenis in de internationale maritieme en logistieke sector. “De overname van onze search activiteiten door Venturn past in Plimsoll’s 34-jarige traditie van kwaliteit en continuïteit,” aldus Dick Binkhorst. “Wij kennen Venturn als een integer bedrijf dat in de afgelopen decennia een krachtige groei heeft doorgemaakt. Wij vertrouwen dat wij door deze combinatie van kwaliteiten onze opdrachtgevers en kandidaten een nog betere en bredere dienstverlening kunnen bieden.”

Venturn is een middelgroot adviesbureau. Als nichebureau richt zij zich specifiek op de internationale maritieme en logistieke sectoren. Vanuit Rotterdam, de ‘smartest port of the world’, worden naast business consultancy ook wereldwijd training en development, executive search, interim services en een Young Professionals-programma aangeboden. Bij Venturn zijn twintig mensen werkzaam in vaste dienst, waarbij zij gebruikmaken van een uitgebreid extern netwerk van maritieme en logistieke specialisten.