Clicky


Nederlandse drugsbende in Spanje gearresteerd

Nederlandse drugsbende in Spanje gearresteerd [+foto's]
25-10-2018 13:38 | Buitenland | auteur Redactie

MALAGA - De Spaanse politie heeft zestien mensen opgepakt en twintig huiszoekingen gedaan waarbij 300.000 euro aan contanten, vuurwapens, voertuigen en papierwerk in beslag zijn genomen.

De gearresteerden gebruikten een fruitimportbedrijf als dekmantel voor hun drugshandelactiviteiten en importeerden fruit vanuit Costa Rica.

De criminele organisatie zou een krachtige infrastructuur hebben gehad om in Spanje grote hoeveelheden cocaïne te ontvangen en middels recent opgekochte transportbedrijven te vervoeren.

Agenten van de Guardia Civil en de Nationale Politie hebben een gezamenlijk onderzoek opgezet waarbij meer dan zes ton cocaïne op een industrieterrein in Malaga werd ontdekt. De drugs waren Spanje binnengekomen via een lading bananen. Het onderzoek duurde bijna een jaar.

De 16 verdachten stonden onder leiding van bekende Nederlandse criminelen, meldt de Spaanse politie. Zij staan garant voor de invoering van grote hoeveelheden cocaïne. De Spaanse politie werkte nauw samen met de Nederlandse collega's.