Clicky


Wezenberg Transport plaatst order van 134 Scania’s

Wezenberg Transport plaatst order van 134 Scania’s
30-10-2018 09:57 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

IJSSELMUIDEN - Wezenberg Transport uit IJsselmuiden heeft met een order van 134 nieuwe Scania’s andermaal haar vertrouwen uitgesproken in het Zweedse merk. De twee- en drieassige trekkers, van het type R410, R450 en R500, worden over een periode van een kleine drie jaar uitgeleverd. De trucks worden door de Scania-vestiging te Zwolle bij Wezenberg afgeleverd.

Directeur Gert Wezenberg licht toe: “De Scania trucks zijn al vele jaren een bewezen factor in ons wagenpark en veel chauffeurs waarderen het werken met dit merk. We hebben inmiddels goede ervaringen opgedaan met de nieuwe Scania’s; de truck functioneert naar behoren en het brandstofverbruik is goed. Onder andere om deze redenen hebben we wederom voor Scania gekozen.”

De 13 liter SCR-only motor van Scania heeft inmiddels een rotsvaste reputatie als uitermate zuinige krachtbron. De motoren hebben in diverse specificaties in de afgelopen jaren menig brandstofrecord doen sneuvelen in tests van de vakmedia. Recent veroverde een voertuig met de 450 pk motor de nummer één positie van de prestigieuze internationale 1000 punten test.

Wezenberg Transport B.V. met vestigingen in IJsselmuiden, Zwolle en Nieuwegein is een transportbedrijf gespecialiseerd in koeltransport en distributie van AGF-producten en levensmiddelen, zowel nationaal als internationaal (met name Noord-Duitsland) Winkeldistributie, losgestort vervoer van AGF-producten en multimodaal transport behoren ook tot de specialismen. De historie van het bedrijf gaat terug tot 1945.

Van origine is Wezenberg een specialist in groente en fruittransport, maar het familiebedrijf met vier generaties heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Het beleid is gericht op diensten uitgevoerd met uiterste flexibiliteit, betrouwbaarheid en efficiency.

Het wagenpark bestaat uit 158 trekkende eenheden en 240 opleggers. De trucks zijn doorgaans niet ouder dan 2 jaar.