Clicky


Nu al registratie mogelijk voor mautvrijstelling LNG/CNG vrachtwagens

Nu al registratie mogelijk voor mautvrijstelling LNG/CNG vrachtwagens
30-10-2018 11:46 | Buitenland | auteur Redactie

ZOETERMEER - Volgens brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland is het voor vervoerders met LNG- of CNG-vrachtwagens nu al mogelijk om bij Toll Collect, de Duitse beheerder van het tolsysteem, deze te registreren voor de Mautvrijstelling. Toll Collect heeft dit in een reactie op vragen van TLN bevestigd.

De Mautvrijstelling voor vrachtwagens op LNG of CNG in Duitsland is recent besloten en geldt met ingang van 1 januari 2019 voor een periode van twee jaar. Registratie van deze voertuigen is inmiddels mogelijk op de website van Toll Collect.

Registratieformulier

Via het downloadcentrum kan het registratieformulier voor niet Mautplichtige voertuigen worden aangevraagd. Het ingevulde formulier (NB: punt 8 N aankruisen) kan met een kopie van het kentekenbewijs en andere gevraagde documenten naar Toll Collect worden gestuurd. Na goedkeuring krijgt de eigenaar een bevestiging dat het voertuig voor de Maut is vrijgesteld.

Drie LNG-stations

Duitsland ziet veel voordelen in het gebruik van aardgas en hoopt met de Mautvrijstelling meer vervoerders te bewegen voor deze brandstof te kiezen. Een probleem is nog wel dat er op dit moment slechts drie LNG-stations in Duitsland (Berlijn, Ulm en recent Hamburg) beschikbaar zijn. Duitsland heeft aangekondigd dit aantal snel verder te willen uitbreiden.