Clicky


Inspectie SZW intensiveert aanpak arbeidsuitbuiting en gevaarlijke stoffen

Inspectie SZW intensiveert aanpak arbeidsuitbuiting en gevaarlijke stoffen
31-10-2018 15:51 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

DEN HAAG - Het kabinet investeert de komende jaren structureel 50,5 miljoen euro per jaar extra in de handhavingsketen van de Inspectie SZW. Dat schrijft staatssecretaris Van Ark vandaag aan de Tweede Kamer.

Het geld wordt onder meer ingezet ter bevordering van een eerlijke arbeidsmarkt, waarin werknemers gezond en veilig kunnen werken. Zo komt er extra geld voor de aanpak van schijnconstructies waaronder schijnzelfstandigheid en voor het tegengaan van arbeidsmarktdiscriminatie. Belangrijk is ook dat de aanpak van blootstelling aan gevaarlijke stoffen flink wordt versterkt.

Staatssecretaris Van Ark: "Gezond en veilig werken is ontzettend belangrijk. En eerlijk werken, werkt goed, maar kan beter! Naleven van regels is in het belang van werknemers en werkgevers. Daarom krijgt de Inspectie er extra geld bij."

Het meerjarenplan 2019-2022 en het jaarplan 2019 van de Inspectie, dat komende maand verschijnt, zal de concrete invulling bevatten van de prioriteiten van de Inspectie. Deze programmering komt tot stand op grond van een nieuwe verbeterde inspectiebrede risicoanalyse en omgevingsanalyse.