Clicky


Brussels Airport blij met werkhervatting bij Aviapartner

Brussels Airport blij met werkhervatting bij Aviapartner
31-10-2018 17:07 | Buitenland | auteur Redactie

ZAVENTEM - Brussels Airport heeft kennis genomen van het akkoord tussen de directie van Aviapartner en de sociale partners van het bedrijf. Dat akkoord komt er na meer dan 6 stakingsdagen. 960 vluchten van Aviapartner zijn geannuleerd, met gevolgen voor bijna 115.000 reizigers. Aviapartner herstart vanmiddag geleidelijk aan zijn operaties waardoor het mogelijk wordt om terug te keren naar de normale operaties voor de betrokken vluchten.

Brussels Airport is tevreden dat de directie van Aviapartner en de sociale partners van het bedrijf tot een akkoord zijn gekomen, maar betreurt de zware impact van die niet-aangekondigde staking op de passagiers en de luchtvaartmaatschappij, in het bijzonder tijdens de herfstvakantie.

Sinds het begin van de staking heeft de luchthavenbeheerder regelmatig contact gehad met de sociale partners en de directie van Aviapartner om het zoeken naar een compromis te vergemakkelijken en het conflict zo snel mogelijk te beëindigen.

Brussels Airport heeft alles in het werk gezet om het ongemak voor de passagiers zoveel mogelijk te beperken. De getroffen luchtvaartmaatschappijen hebben net als de teams van de luchthaven vanaf het begin van de staking hun uiterste best gedaan om de passagiers te helpen en hen iedere dag op de hoogte te houden van de ontwikkelingen.

De luchthaven bereidt zich actief voor op een snelle hervatting van de vluchten die door Aviapartner afgehandeld worden. Aviapartner herstart deze namiddag geleidelijk aan zijn activiteiten. Een terugkeer naar de normale operaties is voor morgen verwacht. Voor de laatste vluchtinformatie wordt passagiers aangeraden om de website van Brussels Airport te controleren of om contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij, indien de afhandeling door Aviapartner verzorgd wordt.

Sinds zondag 28 oktober zijn op Brussels Airport de nieuwe licenties ingegaan voor de bedrijven in grondafhandelingsdiensten voor de periode 2018-2025. Die licenties werden begin 2018 toegekend op basis van enkele kwaliteitscriteria. Bagageafhandelaars die op Brussels Airport actief zijn, moeten voldoen aan een lijst van 78 kwaliteitscriteria. Met deze nieuwe licenties beschikt Brussels Airport over de mogelijkheid om de naleving van strikte kwaliteitscriteria te controleren bij de levering van afhandelingsdiensten, en in het bijzonder het naleven van veiligheidsprocedures en aspecten die te maken hebben met de kwaliteit van het materiaal. Er zullen snel controles uitgevoerd worden zoals opgelegd door de nieuwe licenties.