Clicky


Ruim vijftig boetes voor negeren rood kruis bij ongeval

Ruim vijftig boetes voor negeren rood kruis bij ongeval
07-11-2018 14:06 | Binnenland | auteur Redactie

AMSTERDAM - Agenten van Team Hoofdwegen hebben dinsdagavond 56 bekeuringen uitgedeeld aan automobilisten wegens het negeren van een rood kruis boven de weg, dan wel het rijden op de vluchtstrook.

Na een ongeval op de verbindingsweg tussen de A10 en A8, waarbij meerdere voertuigen betrokken waren, werden enige tijd twee rijstroken afgesloten middels een rood kruis zodat hulpdiensten veilig en adequaat hun werk konden doen. Verschillende automobilisten negeerden echter het rode kruis of omzeilden de afzetting door over de vluchtstrook te rijden, meldt de politie woensdag.

Terwijl verschillende hulpdiensten zich ontfermden over de betrokkenen van het ongeval, hielden agenten van Team Hoofdwegen een controle op het negeren van de wegafsluiting. Voor het negeren van een rood kruis werd een bekeuring geschreven á 230 euro, de sanctie voor het rijden over de vluchtstrook zal worden bepaald door het Openbaar Ministerie.

Het controleren op de naleving van afgesloten rijstroken vindt zeer regelmatig plaats omdat het belangrijk is dat hulpdiensten veilig hun werk kunnen doen en daarbij niet belemmerd worden.