Clicky


Farmusol gaat voor veilige BBS warehousing

Farmusol gaat voor veilige BBS warehousing
12-11-2018 09:32 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ARNHEM - Logistiek dienstverlener Farmusol gaat samen met de branchevereniging VNCW een pilotproject starten met als doel de veiligheid op de werkvloer te vergroten. In 2017 is er binnen de VNCW met een aantal leden hard gewerkt aan een Best practice Behavior Based Safety Warehousing. Doelstelling is de veiligheid in de gevaarlijke stoffen opslagen verder te vergroten.

In het vierde kwartaal van 2018 zal binnen Farmsuol de best practice in de praktijk getest worden.

In deze best practice BBS Warehousing wordt een overzicht gegeven van gedragsinterventies die zich hebben bewezen in de praktijk. Daarbij zal men merken dat sommige interventies zich puur richten op directe gedragsbeïnvloeding. Maar veel interventies dragen tegelijkertijd ook bij aan het ontwikkelen van normen en waarden. Opgeteld leiden de interventies tot ontwikkeling en versterking van het veiligheid bewustzijn in brede zin binnen de magazijnen.

Als vereniging voor de chemische logistiek maakt de VNCW zich voortdurend hard veiligheid onder de aandacht te brengen; enerzijds door te laten zien dat een veilige opslag op de eerste plaats komt bij haar leden en anderzijds door de leden tools aan te reiken waarmee veilig werken binnen de opslagen verder kan toenemen.