Clicky


Dissidente bestuurders 50PLUS treden af

Dissidente bestuurders 50PLUS treden af
29-11-2018 22:55 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DRIEBERGEN - De drie bestuursleden die 50PLUS-voorzitter Geert Dales wilde laten afzetten, hebben donderdagavond zelf de handdoek in de ring gegooid. Ze lieten het op een ledenvergadering niet aankomen op een stemming maar besloten de eer aan zichzelf te houden en af te treden.

Dales vroeg de zegen van zijn achterban voor een schoonmaak in het partijbestuur om zo een eind te maken aan het chronische gekonkel en gekift in de ouderenpartij. De bestuursleden Henk Jan Verboom, Helena Bosch en Marc van Rooij hadden daar volgens hem een groot aandeel in. Daarom wilde Dales van hen af.

De drie verdedigden zich en verweten Dales op hun beurt tirannieke trekjes. Maar ze constateerden al snel dat de meeste leden de kant van de partijvoorzitter kozen, al heeft het gros vooral de buik vol van het eindeloze gekibbel. "In het belang van de partij'' stapte het drietal daarom zelf op.

Dat leverde ze prompt complimenten op van de partijtop. Dales trok bovendien ook zelf het boetekleed aan en beloofde zich te zullen inspannen om zich met de dissidenten te verzoenen.

Met het terugtreden van drie dwarsliggers is het gedonder binnen 50PLUS nog niet bezworen, denkt Dales. Hij wil voortaan op een andere manier bestuursleden werven en aanstellen, om zo te voorkomen dat daarin dilettanten of ruziemakers belanden. En het moet uit zijn met scheldmails, slinkse streken en gestook. Dales citeerde op de bijeenkomst uit berichten waarin hij voor Stalin, Taliban of rat werd uitgemaakt en dreigementen werden geuit aan zijn partner.