Clicky


Tien potentiële percelen gevonden voor vrachtwagenparkings

Tien potentiële percelen gevonden voor vrachtwagenparkings
11-12-2018 11:23 | Politiek | auteur Redactie

DEN HAAG - Een nadere analyse van beschikbare Rijksterreinen langs de goederencorridors heeft tien percelen opgeleverd die in potentie geschikt zijn om een truckparking te ontwikkelen. Dat heeft Minister Cora van Nieuwenhuizen in een brief aan de Tweede Kamer laten weten.

Van deze tien zijn er zeven gelegen in de buurt van de A16, één in de buurt van de A38 (Ridderkerk), één in de buurt van de A15 (Alblasserdam) en één in de buurt van de A2 (Waardenburg).

Rijkswaterstaat, de betrokken gemeenten en branchepartijen gaan na welke terreinen het meest geschikt zijn en welke stappen nodig zijn om tot exploitatie te komen.

Grensfiles

De problematiek van het fileparkeren op de vluchtstroken van hoofdwegen in de grensgebieden is expliciet aan de orde gekomen tijdens de regeringsconsultaties met Noordrijn-Westfalen op 19 november jongstleden, meldt de Minister in dezelfde brief. "Ook aan Duitse zijde is men ervan doordrongen dat een uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen noodzakelijk is."

Noordrijn-Westfalen wil ook in het komend jaar nieuwe parkeerplaatsen gaan aanleggen. Er zijn nu al 350 plekken in aanbouw en er staan nog 550 extra plekken in de planning.