Clicky


Gewapende overval op hoogbejaard echtpaar in Huissen

Gewapende overval op hoogbejaard echtpaar in Huissen
31-12-2018 11:14 | Misdaad | auteur Redactie

HUISSEN - Een hoogbejaard echtpaar is zondagavond in hun huis in Huissen (Gelderland) overvallen.

Rond 22.30 uur kwam bij de politie eem melding binnen van een gewapende overval in een woning aan de Evertsstraat in Huissen. Even daarvoor waren de bewoners, een 84-jarige vrouw en een 85-jarige man in hun woning overvallen door gemaskerde en gewapende mannen.

De 85-jarige man hoorde iemand bij de voordeur staan en dacht dat het een bekende was. Toen hij de deur opende werd hij met geweld overmeesterd, geslagen en geschopt. De 84-jarige vrouw bevond zich tijdens de overval in haar slaapkamer. Zij werd wakker doordat een van de daders in haar slaapkamer liep en haar bedreigde met een vuurwapen. Nadat de overvallers, met onder andere geld, de woning verlieten heeft de 85-jarige man hulp gehaald. De verwondingen die de man heeft opgelopen zijn onderzocht en behandeld door ambulance personeel.

De politie heeft meteen een onderzoek ingesteld. Door de bewoners zijn twee overvallers gezien die mogelijk bivakmutsen en/of capuchon droegen. Het is nog onbekend in welke richting de overvallers zijn gegaan na de overval. Ook over een mogelijk vervoersmiddel is momenteel nog niets bekend, meldt de politie.

De politie hoopt op getuigen die mogelijk voor of na de overval bijzonderheden, verdachte auto’s, andere vervoersmiddelen of verdachte personen, hebben waargenomen in de omgeving van de woning.