Clicky


Werklozen laten gratis tatoeages weghalen

Werklozen laten gratis tatoeages weghalen
28-01-2019 13:40 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - Negen werklozen zijn maandag op de Erasmus Universiteit Rotterdam voor het eerst gelaserd om hun tatoeages op gezicht, hals of handen gratis te laten verwijderen. De komende twee jaar zullen zij en anderen nog een serie behandelingen moeten ondergaan om het gewenste resultaat te bereiken.

Het is een initiatief van de stichting Spijt van Tattoo en de universiteit. De stichting, voortgekomen uit een tattooshop, constateerde dat veel mensen spijt hebben van een tatoeage, maar vaak geen geld hebben voor de dure behandeling.

Na een oproep meldden zich ruim 117 deelnemers die mee willen doen. Om voor de gratis behandelingen in aanmerking te komen, moeten ze werkzoekende en bereid zijn om mee te werken aan een documentaire. Die zal op middelbare scholen worden vertoond om scholieren te waarschuwen voor de negatieve effecten van een tatoeage, bijvoorbeeld bij sollicitaties. Voorwaarde is ook dat de tatoeages op gezicht, hals of handen zitten.

Ook moeten de deelnemers meewerken aan een onderzoek naar tatoeages van cultuurprofessor Henri Beunders van de Erasmus Universiteit.

De stichting is opgezet door Andy Han en zijn vrouw Dex. "Toen mijn dochter na een avond stappen thuiskwam met een tatoeage van een wijnglas, achter haar oor, vonden wij dat we iets moesten doen voor spijtoptanten", zegt Andy Han.

"Wij zien dat mensen, in navolging van hun idolen, steeds vaker niet te verbergen tatoeages laten zetten. Kinderen luisteren nauwelijks naar hun ouders op dit vlak, daarom willen wij ze zo waarschuwen."

Enkele uitzendbureaus hebben al toegezegd de deelnemers te gaan begeleiden in hun zoektocht naar werk.