Clicky


Vrachtwagenchauffeur verstopt bestuurderskaart omdat hij gesjoemeld heeft met rij- en rusttijden

Vrachtwagenchauffeur verstopt bestuurderskaart omdat hij gesjoemeld heeft met rij- en rusttijden
30-01-2019 17:29 | Overtredingen | auteur Redactie

UNNA - In het Duitse Unna heeft de politie de Slowaakse vrachtwagenchauffeur van een Tsjechische vrachtwagen een rijverbod en een boete opgelegd vanwege het sjoemelen met rij- en rusttijden.

De 45-jarige chauffeur reed zonder bestuurderskaart. Tijdens de controle zei de chauffeur dat hij zijn bestuurderskaart kwijt was geraakt.

Bij het controleren van de gegevens van de digitale tachograaf bleek echter dat de bestuurderskaart kort voor de controle nog was gebruikt. De chauffeur reed echter de voorgaande werkdagen ook enkele uren rond zonder bestuurderskaart in de tachograaf. Toen de agenten de cabine wilden gaan doorzoeken kwam de bestuurderskaart op miraculeuze wijze weer te voorschijn.

Volgens de politie gaven de gegevens van de tachograaf in combinatie met die op de bestuurderskaart een beangstigend beeld. De chauffeur had de toegestane rijtijden op alle werkdagen aanzienlijk overschreden. Hij had alleen in het weekend voldoende rusttijd genomen. Gedurende de werkweek werden alleen rustperiodes van vijf en zeven uur genomen terwijl minstens elf uur nodig is.

De chauffeur heeft een rijverbod opgelegd gekregen door de politie en moest een borg van 3500 euro betalen. Deze rekende hij direct af middels een creditcard.

Zowel de chauffeur als zijn werkgever ontvangen nog een boete. Hoe hoog deze zal zijn is nog niet bekend.