Clicky


Havenmedewerker en uithalers aangehouden op terrein van ECT Maasvlakte

Havenmedewerker en uithalers aangehouden op terrein van ECT Maasvlakte
06-02-2020 15:53 | Criminaliteit | auteur Redactie

ROTTERDAM - Bij containerterminal ECT op de Rotterdamse Maasvlakte heeft de politie woensdag in totaal vijf mannen aangehouden op verdenking van het plegen van voorbereidingshandelingen voor de handel in verdovende middelen. De vijf mannen uit Rotterdam zijn tussen de 19 en 55 jaar oud. Zij zitten vast en worden gehoord, meldt de politie donderdag.

Aan het einde van de middag kwam er bij de Douane een melding binnen dat er twee vermoedelijke uithalers op het terrein van het bedrijf liepen. Uithalers zijn mensen die vaak in opdracht van anderen, drugs uit containers gaan halen. In samenwerking met de Douane en de Zeehavenpolitie werd direct een groot onderzoek gestart waardoor de verdachte uithalers van 19 en 34 jaar zijn aangehouden.   

Het vermoeden bestaat dat de mannen het terrein opkwamen met hulp van een medewerker van het bedrijf. Onderzoek hiernaar leidde tot de aanhouding van een 55-jarige medewerker van het bedrijf.

Rond half elf ’s avonds werd gezien dat er wederom twee personen over het hek van het terrein klommen. In samenwerking met de douane en een hondengeleider werd direct een onderzoek ingesteld. Met hulp van de politiehelikopter, een schip van de zeehavenpolitie en het ondersteuningsteam van de douane zijn twee mannen van 29 en 28 jaar uit Rotterdam aangehouden die verstopt zaten in een container.

Alle vijf de verdachten zitten nog vast. Of beide zaken met elkaar te maken hebben maakt deel uit van het lopende onderzoek, meldt de politie.