Clicky


Volvo Trucks bouwt in North Sea Port batterijen voor al haar Europese vestigingen

Volvo Trucks bouwt in North Sea Port batterijen voor al haar Europese vestigingen
29-10-2020 19:41 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

GENT - Volvo Trucks breidt zijn bedrijvigheid binnen North Sea Port verder uit. De vrachtwagenfabriek in Gent gaat de batterijpacks voor elektrische trucks van het zware gamma assembleren voor alle vestigingen van de Volvo Group in Europa.

North Sea Port ziet zijn rol als ankerplaats voor automotive activiteiten zo opnieuw bevestigd.

De truckbouwer wil na middelzware ook zware vrachtwagens op elektriciteit laten rijden. De Gentse vestiging van de groep is uitgekozen om de batterijpacks te bouwen die hiervoor nodig zijn. Ze zal dat niet enkel voor de eigen productie doen, maar voor alle Europese fabrieken van Volvo Group.

De nieuwe activiteit start niet meteen. In Zweden worden de prototypes eerst op punt gesteld. Eens dat gebeurd is, krijgt de nieuwe afdeling in Gent vorm. Maar de keuze voor North Sea Port staat nu al vast. Een projectgroep waarbij de fabriek nauw betrokken is, werkt de details van het project uit.

Verankering

De nieuwe groeistap betekent een verdere verankering van de vrachtwagenassemblage door het Zweedse merk binnen North Sea Port, onderstreept Koen Knippenberg, directeur van de Gentse fabriek.

“Met deze investering brengen we een compleet nieuwe technologie in onze fabriek. Ook nu weer speelt de centrale logistieke ligging van de fabriek in ons voordeel.”

In 2008 kreeg Volvo Truck Gent ook al de voorkeur voor de uitbouw van het Fitting Center waar banden en velgen tot wielen gefit worden voor alle truck- en busfabrieken van Volvo Group in Europa.

Versterking automotive cluster

North Sea Port spant met de investering bij Volvo Trucks een nieuwe pijl op zijn automotive boog. De assemblagefabrieken van Volvo Cars (sinds 2010 onderdeel van de Chinese groep Geely) en van Volvo Group zijn de grootste producenten van respectievelijk personenwagens en vrachtwagens in België. Het Japanse Honda heeft in Gent zijn belangrijkste logistieke draaischijf en zijn grootste onderdelenmagazijn in Europa ingeplant. North Sea Port ziet met de dienst van DFDS tussen Gent en Göteborg bovendien heel wat voertuigen bewegen tussen Scandinavië en het Europese vasteland. In Vlissingen krijgt C.Ro Ports op zijn terminal eveneens tal van nieuwe wagens te verschepen.