Clicky


Twee Volvo FH-bergingstrucks voor Herpertz

Twee Volvo FH-bergingstrucks voor Herpertz
26-11-2020 11:19 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

NEDERWEERT - Herpertz Kraanverhuur, Transport & Berging uit Nederweert heeft twee Volvo FH-bergingstrucks opgenomen in het wagenpark. De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo Trucks-dealer Nebim in Weert.

“Met de aanschaf van deze Volvo FH 8x4- en Volvo FH 8x2-bergingstrucks hebben we de beschikking over twee CMV-bergingsvoertuigen”, vertelt directeur-eigenaar Jan-Paul Herpertz. “Wij staan 24/7 paraat voor het bergen van voertuigen in opdracht van Rijkswaterstaat en diverse regionale truckdealers en transportbedrijven. Ook repatriëren we vrachtwagens en bussen die in het buitenland zijn gestrand.”

Multifunctioneel inzetbaar

Het bergen van voertuigen is maar een deel van het takenpakket van Herpertz Kraanverhuur, Transport & Berging. Multi-inzetbaarheid was daarom een belangrijke eis bij de oriëntatie, vertelt Herpertz. “De 8x2 is voorzien van een Falkom-opbouw met afschuifbak, lepels en twee lieren. We kunnen er een truck achter hangen, maar bijvoorbeeld ook een camper op zetten. Verder gebruiken we deze truck voor het transport van zware machines voor onze divisies kraanverhuur en industriële verhuizingen. Dankzij de elektro/hydraulisch gestuurde naloopas is dit een uitermate wendbaar voertuig waarmee we overal goed uit de voeten kunnen.”

Volvo Engine Brake Plus

De Volvo FH 8x4 is gespecificeerd voor de inzet bij zware bergingsklussen. De truck is uitgerust met een Falkom-bergingsinstallatie. Bij de configuratie was er speciale aandacht voor het remvermogen. Herpertz: “Deze truck is onder meer voorzien van Volvo Engine Brake Plus en compact retarder voor extra remkracht. Zeker bij het vervoer van zware trucks is het zaak om met de bergingstruck voldoende remkracht te hebben.”

Ook aan het comfort voor de chauffeur is gedacht. Zo zijn de trucks voorzien van het elektronisch geregelde stuurbekrachtigingssysteem Volvo Dynamic Steering en is de 8x2 volledig luchtgeveerd. De slaapcabine (8x2) en de Globetrotter-cabine (8x4) bieden voldoende ruimte en comfort.

10-tons vooras af fabriek

Herpertz koos om meerdere redenen voor Volvo-trucks. “Het is bijvoorbeeld een grote pre dat Volvo trucks met een 10-tons vooras af fabriek kan leveren. Dat verkort de levertijd, is prijstechnisch gunstig en biedt kwaliteitszekerheid. Daarnaast zijn het trucks met uitstraling, echt een uithangbord voor ons bedrijf. Bovendien zijn we uitermate tevreden over de samenwerking met Nebim. Ze begrijpen goed wat wij nodig hebben en weten dat om te zetten naar trucks die voldoen aan onze wensen.”

Herpertz heeft dertig trucks in het wagenpark, waarmee een veelheid aan werkzaamheden wordt uitgevoerd. Naast de bergingswerkzaamheden is het bedrijf onder meer gespecialiseerd in horizontaal en verticaal transport, verhuur van kranen voor allerlei hijswerkzaamheden en industriële verhuizingen. Het bedrijf heeft vestigingen in Nederweert, Elsloo, Horst en Oudsbergen (B).