Clicky


Verdachte in afpersingszaak De Groot Fresh Group Hedel 90 dagen langer in voorarrest

Verdachte in afpersingszaak De Groot Fresh Group Hedel 90 dagen langer in voorarrest
07-01-2021 17:56 | Criminaliteit | auteur ANP

ARNHEM - Het voorarrest van een van de verdachten in de afpersingszaak van fruitimporteur De Groot Fresh Group in Hedel is met negentig dagen verlengd. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Arnhem donderdag besloten. De verdachte werd op 22 december opgepakt in verband met een dreiging. Eerder besloot de raadkamer al het voorarrest van twee andere mannen met negentig dagen te verlengen. Zij zitten sinds 17 december vast voor brandstichting.

In de nacht van 25 november werd er aan de Ammerzodenseweg in Hedel een pand in brand gestoken. Het was niet meer te redden en twee bewoners raakten gewond. De bewoners waren twee ex-medewerkers van de fruitimporteur. Zij en andere medewerkers werden afgeperst en bedreigd nadat het fruitbedrijf een partij drugs die tussen Zuid-Amerikaans fruit zat, aan de politie had gegeven.

Afgelopen dinsdag heeft de politie in Naarden en Bussum nog twee aanhoudingen verricht in deze zaak. Hoofdverdachte Ali G. (35) uit Bussum, die al werd verdacht van afpersing, zit daarom opnieuw vast en nu mede op verdenking van brandstichting en het veroorzaken van explosies. Hij wordt vrijdag met de man uit Naarden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Drie andere verdachten stonden recent voor de rechtbank in Arnhem. Tegen Ali el I. (33) uit Hilversum en Ouafil M. (31) uit Kortenhoef zijn gevangenisstraffen van 1,5 jaar geëist voor een poging tot afpersing. Een 24-jarige vrouw uit Hilversum hoorde een taakstraf van honderd uur tegen zich eisen, naast een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden. De rechtbank doet uitspraak op 20 januari.