Clicky


Chauffeur schrikt zich rot als tijdens lossen vijf personen uit trailer springen

Chauffeur schrikt zich rot als tijdens lossen vijf personen uit trailer springen[+foto]
08-06-2021 13:55 | Buitenland | auteur Redactie

BRUCKMÜHL - Een Bulgaarse vrachtwagenchauffeur schrok zich maandag rot toen hij nietsvermoedend zijn lading wilde lossen en er plotseling vijf personen uit zijn trailer sprongen. De chauffeur had blijkbaar geen idee dat hij naast zijn vracht ook mensen vervoerde. De passagiers zijn van Afghaanse afkomst. Vier van hen zijn nog minderjarig.

De in Bulgarije geregistreerde vrachtwagen zou rond lunchtijd gedeeltelijk worden gelost op het industrieterrein in het Duitse Bruckmühl. Op enkele openingen na was de laadruimte bekleed met grote, verpakte aluminium onderdelen. Nadat de chauffeur de trailer had geopend, kwamen de tot dan toe verborgen personen tevoorschijn en sprongen direct uit de laadruimte.

Medewerkers van het bedrijf waarvoor de lading bestemd was, merkten het ongewone voorval op en waarschuwden meteen de politie.

Voor zover bekend waren de personen afkomstig uit Afghanistan en ging het om een 44-jarige man die werd vergezeld door zijn 13-jarige zoon en drie andere jongeren van 15 en 17 jaar (2x).

Volgens de migranten zouden familieleden de 'reis' naar Duitsland betaald hebben. Er zou een smokkelaarsloon van 5.000 tot 6.000 euro per persoon nodig zijn geweest. De in etappes georganiseerde reis voerde onder meer naar Turkije, Griekenland, Bulgarije en Roemenië. Meest recentelijk zouden ze midden in de nacht naar een vrachtwagenatrailer zijn gebracht. Ze zouden zich daar moeten verstoppen. De reis op en tussen de lading duurde drie dagen voordat de trailer weer werd geopend. 

De vrachtwagenchauffeur verzekerde dat hij niets wist van de mensen op de laadvloer. Hij kon de agenten bewijzen dat hij de trailer volledig geladen en verzegeld in Bulgarije had overgenomen. De politie gaat ervan uit dat de smokkelaars het geheime instappen in Oost-Europa organiseerden terwijl de chauffeur tijdens een pauze het voertuig even verliet of sliep. Nadat de Bulgaarse beroepschauffeur als getuige was gehoord, mocht hij zijn rit voortzetten.

De Afghaanse vader en zijn zoon werden naar een opvangcentrum voor vluchtelingen gebracht. De drie minderjarige Afghanen konden worden toevertrouwd aan jeugdzorg.