Clicky


Eerste Volvo FH LNG-truck voor Internationaal Transport van Veluw B.V.

Eerste Volvo FH LNG-truck voor Internationaal Transport van Veluw B.V.
02-07-2021 10:10 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

BARNEVELD - Internationaal Transport van Veluw B.V. heeft zijn eerste Volvo FH 460 LNG 4x2-trekker in gebruik genomen. De logistiek dienstverlener uit Barneveld zet de truck voornamelijk in voor distributie van veevoer in Nederland en Duitsland. Reductie van de CO2-uitstoot en de Maut-vrijstelling in Duitsland waren belangrijke redenen om voor een LNG-truck te kiezen. Volvo Trucks-dealer Harbers Trucks Barneveld heeft de nieuwe aanwinst afgeleverd.

Internationaal Transport van Veluw B.V. is onder meer actief in transport van veevoer, winkeldistributie, transport van bouwmaterialen en koel- en vriestransport. “Veevoederdistributie vormt de hoofdmoot van onze activiteiten”, zegt directeur Renger Hazeleger. “Dat doen we voor verschillende opdrachtgevers in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk. Het gros van de werkzaamheden betreft distributie van bulk- of stukgoed van de fabriek naar de boer.”

CO2 besparen

Voor veevoederdistributie zet Internationaal Transport van Veluw B.V. nu ook een Volvo FH 460 LNG 4x2-trekker in. “We stonden voor een vervangingsopgave en dit leek ons een goed moment om te kiezen voor een LNG-truck”, zegt Hazeleger. “We hebben allemaal de verantwoordelijkheid om bij te dragen aan CO2-reductie. Als je kijkt naar wat op dit moment het meest duurzame alternatief is voor ons type transport, dan kom je al snel bij LNG uit. De CO2-uitstoot van een Volvo LNG-truck is 20 procent lager dan van een vergelijkbare dieseltruck. De Maut-vrijstelling in Duitsland was een extra stimulans om nu te kiezen voor LNG. Met deze truck rijden we ongeveer 120.000 kilometer per jaar, waarvan ongeveer de helft in Duitsland. Dat bespaart jaarlijks een flink bedrag aan Maut.”

Persoonlijke voorlichting

Hazeleger kiest vol overtuiging voor een Volvo LNG-truck. “We hebben sinds 2013 ook Volvo’s in ons wagenpark en onze ervaring is dat het zeer betrouwbare trucks zijn. We hebben daarom het volste vertrouwen in Volvo’s LNG-oplossing. Daarnaast speelt mee dat we zeer tevreden zijn over de samenwerking met Harbers Trucks. Ze hebben bijvoorbeeld voor ons een voorlichtingsavond georganiseerd over alles wat te maken heeft met LNG en waar we vragen konden stellen aan een specialist. Dat gaf voor ons de doorslag om te kiezen voor een LNG-truck. Ook de service is bij Harbers altijd super.”

Nieuw model FH

Het wagenpark van Internationaal Transport van Veluw B.V. bestaat uit 23 trucks, waarvan tien Volvo-trucks. De ingebruikname van de Volvo FH LNG is de eerste uit een serie van vijf nieuwe Volvo-trucks die de komende maanden gefaseerd worden uitgeleverd. De Volvo LNG-truck is tevens het eerste nieuwe model FH voor Internationaal Transport van Veluw B.V. Voor optimaal comfort onderweg is de truck uitgerust met de Globetrotter-cabine, het elektronisch geregelde stuurbekrachtigingssysteem Volvo Dynamic Steering, een verstelbaar stuur met kantelbare stuurkolom (‘neck tilt’) en de geïntegreerde standairco I-ParkCool. De chauffeur beschikt ook over de draadloze afstandsbediening Work Remote, waarmee hij onder meer de PTO kan bedienen terwijl hij naast de truck staat en de aslasten kan aflezen. “Veiligheid vinden wij belangrijk en ook dat is in de nieuwe FH weer verder verbeterd. Zo werkt Adaptive Cruise Control nu bij alle snelheden en zit er nu een dodehoekcamera in de spiegelsteun voor compleet zicht op de passagierszijde.”

Van transportbedrijf naar logistiek dienstverlener

De basis voor Internationaal Transport van Veluw B.V. werd in 1960 gelegd door Renger van Veluw. Sinds 2017 voeren Dirk-Jan en Renger Hazeleger, kleinzoons van de grondlegger, de directie. Het bedrijf is in 2018 verhuisd van Terschuur naar Barneveld. Renger Hazeleger: “Hier hebben we ook ruimte voor op- en overslag en expeditie waardoor we zijn uitgegroeid van een transportbedrijf tot een logistiek dienstverlener voor onze klanten.”