Clicky


'Ernstige dreiging' op woning Tholen, link met onderschepte lading drugs

'Ernstige dreiging' op woning Tholen, link met onderschepte lading drugs
03-09-2021 15:11 | Criminaliteit | auteur Redactie

THOLEN - De politie doet onderzoek naar een 'ernstige dreiging' op een woning aan de Gareelmakersdreef in Tholen. Volgens de politie lijkt er een verband te zijn met eerdere incidenten elders in het land. Eerder werd gemeld dat die incidenten te maken zouden hebben met een eind juli in de Antwerpse haven onderschepte lading cocaïne.

Volgens de politie kwam enkele dagen geleden informatie binnen waaruit een ernstige dreiging bleek op de Thoolse woning. "Deze dreiging lijkt in verband te staan met eerdere incidenten in Zwijndrecht, Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht", zo vertelt de politie vandaag.

Dinsdag werd in Opsporing Verzocht aandacht besteed aan deze incidenten. Op 14 augustus werd in Zwijndrecht brand gesticht. In Alblasserdam vond op 28 augustus een explosie plaats bij een woning. Op een andere locatie in deze plaats werd dezelfde dag een explosief gevonden. Een dag later, op 29 augustus, werd brand gestich t in een bedrijfspand. In Hendrik-Ido-Ambacht vond op 28 augustus een beschieting plaats bij een woning.

In Alblasserdam, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht werden naar aanleiding van de incidenten in nauwe samenwerking met de gemeentes zichtbare en niet zichtbare veiligheidsmaatregelen genomen. Zo werden op verschillende locaties mobiele camera-units (MCU's) geplaatst. Bij sommige panden werden zelfs roadblocks geplaatst. Een aantal woningen werd op last van de betreffende burgemeester gesloten.

Woensdag werd een 43-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden als verdachte in de zaak. De politie liet die dag weten dat een groot rechercheteam volop bezig was met het onderzoek en dat hier inmiddels uit naar voren was gekomen dat eerder al dreigbrieven waren bezorgd op verschillende adressen. De aangehouden vrouw zou hierbij een rol hebben gespeeld.

"Ook deze zaak in Tholen wordt door de politie zeer serieus opgepakt. Het betreft immers een dreiging op een woning in een woonwijk", zo laat een woordvoerder van de politie weten. "Met het buurtonderzoek tracht de politie meer informatie te achterhalen over de dreiging en andere opvallendheden in de buurt", aldus de politie, die mensen oproept om eventuele tips door te geven via de gratis opsporingstiplijn (0800-7060) of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Vertrouwelijk informatie doorgeven kan via het Team Criminele Inlichtingen (TCI) van de politie.