Clicky


Jan Rot: Optreden is het beste medicijn

Jan Rot: Optreden is het beste medicijn
18-09-2021 10:38 | Showbizz | auteur ANP

AMSTERDAM - Optreden is het beste medicijn voor muzikanten. Dat stelt zanger en tekstschrijver Jan Rot in een gesprek op NPO Radio 1. Rot begon deze week met zijn nieuwe tournee OK Boomer, hoewel bij hem een ongeneeslijke vorm van kanker is geconstateerd.

"Ik vind het spelen heel mooi en ontroerend en fijn", aldus de 63-jarige Rot. "Als mijn stem of mijn hoofd ermee ophoudt, merken we dat dan wel weer. Maar voorlopig is optreden een soort medicijn voor me." Dat geldt voor veel muzikanten, stelt de zanger. "Als je griep hebt, ga je gewoon op en ben je vergeten dat je ziek bent. Ik heb ook ooit opgetreden met een gebroken teen. Ik voelde er tijdens het spelen niets van. Ik denk dat deze tournee ook zo gaat werken."

Rot moet ook om financiële redenen blijven optreden zolang hij kan. "Ik ben een zzp'er. Dan moet je werken tot je erbij neervalt of echt niet meer kan." Tegelijkertijd heeft het nieuws over zijn ziekte wel gezorgd voor meer animo voor zijn shows en cd's. "Ik geniet daar erg van. Het drama komt echt nog wel, maar voorlopig speel ik nog en praat ik nog."

De tekstschrijver rondde onlangs ook de vertaling af van de nieuwe Nederlandse versie van de musical Matilda, gebaseerd op het boek van Roald Dahl. De première is in maart. Rot weet niet of hij deze nog gaat meemaken, stelde hij onlangs.