Clicky


Te weinig ladingzekering, kapotte gordel, kapotte banden en uitgeschakeld AdBlue-systeem: transport stilgelegd

Te weinig ladingzekering, kapotte gordel, kapotte banden en uitgeschakeld AdBlue-systeem: transport stilgelegd [+foto's]
21-09-2021 13:53 | Overtredingen | auteur Redactie

KOBLENZ - Op de Duitse A3 heeft de Duitse politie gisteren, maandag 20 september, rond 10:00 uur bij rustplaats Montabauer een oplegger van een Oost-Europees transportbedrijf gecontroleerd.

De oplegger was geladen met tien ton stukgoed en was onderweg van Spanje naar het Ruhrgebied. Een blik in de laadruimte van de oplegger wees al uit dat de lading onvoldoende was vastgezet. Soms werden er te weinig spanbanden gebruikt, soms werden pallets volledig op elkaar gestapeld zonder bevestigingsmiddelen.

Naast bandendefecten op de vooras en een defecte gordel op de bestuurdersstoel, werd ook vastgesteld dat het AdBlue-systeem van de motor was uitgeschakeld. Er vond dus geen nabehandeling van uitlaatgassen meer plaats en er kwamen aanzienlijk meer uitlaatgassen vrij dan toegestaan.

 

Het voertuig is naar een gespecialiseerde werkplaats gebracht om de gebreken naar behoren te verhelpen. De chauffeur en het bedrijf zullen flinke boetes krijgen.