Clicky


Opnieuw verdachte aangehouden in grote bankhelpdeskfraudezaak

Opnieuw verdachte aangehouden in grote bankhelpdeskfraudezaak
01-04-2022 12:07 | Misdaad | auteur Redactie

TILBURG - De politie heeft donderdagavond opnieuw een verdachte aangehouden in een grote bankhelpdeskfraudezaak. Vorige week waren er ook al vijf verdachten aangehouden. Opvallend aan deze aanhouding is volgens de politie dat de 22-jarige vrouw uit Gennep een zeer groot social media netwerk heeft en dat ook ingezet heeft om advertenties te delen waarin mensen worden geronseld als geldezel.

De geldezels zijn gehoord als getuige in deze zaak. Zij gaven aan dat zij betrokken raakten bij de bankhelpdeskfraude nadat een advertentie veelvuldig werd gepromoot door influencers op social media. De bekendheid en het aantal volgers van de influencer droeg volgens hen bij aan de geloofwaardigheid van de advertentie. In de advertentie worden geldezels geronseld en wordt hen veel geld beloofd voor het ter beschikking stellen van hun pinpas. Makkelijk geld verdienen zo denken de geldezels. In de praktijk maakten zij zich echter schuldig aan een strafbaar feit.

Ook de aangehouden verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan een strafbaar feit en wordt verdacht van oplichting en witwassen. Het is aannemelijk dat de verdachte kennis had van het criminele netwerk achter de bankhelpdeskfraude en wist dat de advertenties bedoeld waren om betrokken te raken bij oplichting, meldt de politie.