Clicky


Eigenaar exclusief kledingmerk aangehouden op verdenking van witwassen

Eigenaar exclusief kledingmerk aangehouden op verdenking van witwassen
13-07-2022 09:56 | Binnenland | auteur Redactie

AMSTERDAM - De politie heeft een 44-jarige eigenaar van een goedlopend Amsterdams kledingmerk aangehouden op verdenking van witwassen en de handel in verdovende middelen. Deze verdenking komt voort uit een lopend onderzoek naar handel in verdovende middelen.

De recherche deed in juni 2022 al een doorzoeking in zijn woning in Purmerend. Bij deze doorzoeking werd 228.000 euro cash geld aangetroffen en in beslag genomen. Naast het geld werden ook een vuurwapen en luxe goederen, waaronder een klassieke auto en horloges, in beslag genomen. Tijdens de doorzoeking verbleef de verdachte uit Purmerend in het buitenland. De man meldde zich woensdag 6 juli bij een politiebureau in Amsterdam, waar hij werd aangehouden, meldt het Openbaar Ministerie woensdag.

De verdachte werd op vrijdag 8 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris. De rechter-commissaris heeft besloten de verdachte voor een periode van veertien dagen in bewaring te stellen. De recherche zet het onderzoek voort en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.