Clicky


Glennis Grace heeft auto's vol spullen uitgedeeld bij Ter Apel

Glennis Grace heeft auto's vol spullen uitgedeeld bij Ter Apel
28-08-2022 19:50 | Binnenland | auteur ANP

TER APEL - Glennis Grace heeft zondagmiddag spullen uitgedeeld bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Daar slapen honderden vluchtelingen al nachtenlang in de buitenlucht. De zangeres arriveerde met zeven auto's en een aanhanger vol met onder meer speelgoed, kleding en hygiënische producten.

De zangeres kwam in de middag aan bij het aanmeldcentrum en vertrok weer rond 18.00 uur. Ze deelde samen met haar vriendengroep spullen uit en maakte een praatje met de mensen die deze in ontvangst namen. Grace en haar vrienden deelden de spullen uit te midden van vrijwilligers van andere initiatieven die hetzelfde aan het doen waren.

Grace riep haar Instagramvolgers eerder op om een bijdrage te leveren en spullen te doneren. "Iedereen kent inmiddels de situatie in Ter Apel en de honderden, honderden vluchtelingen die daar vastzitten en onder erbarmelijke omstandigheden aan hun lot overgelaten worden", zei ze in een video. "Ik wil helpen, mijn vriendenploeg wil helpen en wij hebben besloten om aanstaande zondag daarnaartoe te gaan rijden met de nodige spullen die daar zo nodig zijn."