Clicky


Meer dan 200 kilo cocaïne aangetroffen in Antwerpse haven, Nederlander aangehouden

Meer dan 200 kilo cocaïne aangetroffen in Antwerpse haven, Nederlander aangehouden
26-05-2023 16:59 | Criminaliteit | auteur Redactie

ANTWERPEN - Op 21 mei werd in de haven van Antwerpen iets meer dan 200 kilo cocaïne aangetroffen in een container. Gisteren, donderdag 25 mei, kon hier een verdachte voor worden aangehouden.

De container werd door de Belgische douane onderzocht en hierin werd de cocaïne aangetroffen. Bij de bronlading Cassave, werd de 200 kilo ontdekt en uit de container gehaald. De vracht had de bestemming Nederland.

Door de politie (Fortius) werd de container in Nederland gevolgd naar een overslagbedrijf in de omgeving van Alphen aan de Rijn. Toen de container door een 51-jarige man zonder vaste verblijfplaats in Nederland werd opgewacht werd hij gelijk aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Samenwerking 

Fortius is een samenwerkingsinitiatief van de Federaal Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen, het Federaal Gerechtelijk Parket, het Landelijk Parket en de Landelijke Eenheid. De taskforce richt zich op de aanpak van grootschalige invoer van cocaïne via de haven van Antwerpen naar Nederland.

Fortius werkt hierbij samen met de Belgische en Nederlandse douane, de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst, de belastingdienst, de Koninklijke Marechaussee en de regionale eenheden van de Nederlandse politie.