Clicky


Nieuwe editie van ‘Truck en Trailer’ biedt waardevolle inzichten in de bedrijfswagenmarkt

Nieuwe editie van ‘Truck en Trailer’ biedt waardevolle inzichten in de bedrijfswagenmarkt
22-08-2023 10:05 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

AMSTERDAM - RAI CarrosserieNL, onderdeel van RAI Vereniging publiceert vandaag, dinsdag 22 augustus 2023, de nieuwe editie van ‘Truck & Trailer’. Dit veelomvattende rapport biedt een diepgaande analyse van de marktregistraties en andere essentiële kengetallen van diverse voertuigen die vallen onder de definitie van bedrijfswagens. Waaronder lichte en zware aanhangwagens en opleggers, autobussen, zware bedrijfswagens, bestelwagens en brommobielen.

Het rapport bevat waardevolle inzichten en trends op de bedrijfswagenmarkt, waardoor het een bron van informatie is voor industrie-experts, beleidsmakers en belanghebbenden. Deze jaarlijkse uitgave is zorgvuldig samengesteld en biedt naast uitgebreide marktgegevens ook algemene informatie over de industrie, waardoor het een complete en praktische gids is.

Trends en ontwikkelingen

Tom van Steijn, sectiemanager bij RAI CarrosserieNL benadrukt het belang van dit rapport. "Met ‘Truck en Trailer’ bieden we een compleet overzicht van de bedrijfswagenmarkt en stellen we onze leden in staat om de nieuwste trends en ontwikkelingen op de voet te volgen. Dit rapport is een waardevol instrument om inzicht te krijgen in de dynamiek van onze branche en om strategische beslissingen te ondersteunen.”

Opvallende feiten en cijfers

De cijfers uit het rapport bieden een interessante kijk op trends en veranderingen in verschillende categorieën door de jaren heen. Zo heeft DAF het hoogste aantal registraties van zware bedrijfswagens en heeft een aanzienlijk marktaandeel van 30,5%. De totale registraties van zware bedrijfswagens zijn gestaag gegroeid in de afgelopen decennia. In 1990 waren er slechts 363 eenheden geregistreerd, in 2022 is dit gestegen naar 11.721 eenheden. Bij de autobussen is er een significante daling van 887 eenheden in 2017 naar 237 in 2022. Dit kan te wijten zijn aan veranderingen in het openbaar vervoer of de impact van andere vervoersalternatieven.

Exclusief voor leden

Het rapport is exclusief voor leden te raadplegen op het ledengedeelte van de website van RAI Vereniging. Speciaal voor hen is er ook een uitgebreide tool die gedetailleerde overzichten per fabrikant, merk en inrichting geeft. Met deze extra informatie kunnen zij hun besluitvorming en concurrentiepositie verder versterken. Voor andere geïnteresseerden is het rapport beschikbaar voor aankoop via onze website. RAI CarrosserieNL blijft zich inzetten voor de groei en ontwikkeling van de bedrijfswagenmarkt en willen met dit rapport een waardevolle bijdrage leveren aan de sector.