Clicky


Ook Openbaar Ministerie in hoger beroep in zedenzaak Thijs Römer

Ook Openbaar Ministerie in hoger beroep in zedenzaak Thijs Römer
22-08-2023 12:17 | Binnenland | auteur ANP

GRONINGEN - Ook het Openbaar Ministerie heeft besloten in hoger beroep te gaan de onlinezedenzaak tegen acteur Thijs Römer. Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie Noord-Nederland dinsdag aan het ANP gemeld.

"Het hoger beroep dat door het OM is ingesteld ziet met name op de vrijspraak voor feit 2 - het onverhoeds toesturen van een naaktfoto - en niet op de door de rechtbank opgelegde straf", meldt de zegsman in een toelichting. Het Openbaar Ministerie "wil graag dat het gerechtshof zich juridisch gaat buigen over feit 2", voegt het Openbaar Ministerie daaraan toe. Meer uitleg over het besluit geeft het OM op dit moment niet.

Römer zelf meldde dinsdagochtend ook in hoger beroep te gaan. Hij "herkent zich te weinig in het beeld dat uit het vonnis naar voren komt".

De acteur werd twee weken geleden door de rechtbank in Assen veroordeeld tot een celstraf van drie maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk. De rechtbank legde hem daarnaast de maximale taakstraf op van 240 uur. Verder moet Römer zich laten behandelen bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. De rechtbank achtte bewezen dat de acteur schuldig is aan strafbaar grensoverschrijdend seksueel gedrag.