Clicky


Oud-Formule 1-baas Ecclestone geeft nu toch miljoenenfraude toe

Oud-Formule 1-baas Ecclestone geeft nu toch miljoenenfraude toe
12-10-2023 12:06 | Sport | auteur ANP/AFP

LONDEN - Bernie Ecclestone heeft nu toch toegegeven dat hij miljoenenfraude heeft gepleegd. De 92-jarige voormalige baas van de Formule 1 zei vorig jaar nog onschuldig te zijn bij de eerste zitting van de zaak tegen hem. "Ik pleit schuldig", zei de Britse miljardair donderdag voor de rechtbank in Londen.

Ecclestone wordt ervan beschuldigd ruim 400 miljoen pond (473 miljoen euro) aan overzeese bezittingen niet te hebben opgegeven bij de belastingdienst. Nu hij de belastingontduiking heeft toegegeven zal hij op een later tijdstip worden veroordeeld. Het proces tegen hem, dat op 16 november zou beginnen, gaat niet door.

Ecclestone was decennialang de baas van de Formule 1 en maakte er een groot commercieel succes van. In 2017 kwam er een einde aan zijn bewind, toen de belangrijkste autosportklasse in handen kwam van het Amerikaanse bedrijf Liberty Media.

Ecclestone werd in 2014 in Duitsland aangeklaagd voor omkoping. Hij zou smeergeld hebben betaald aan een Duitse bankier die een aandelentransactie voor hem moest begeleiden. Hij kocht destijds een rechtszaak en daarmee een mogelijke celstraf af door een schikking te betalen van 75 miljoen euro.