Clicky


Parool: aangiften tegen Tim den Besten om nepprofiel Grindr

Parool: aangiften tegen Tim den Besten om nepprofiel Grindr
08-11-2023 13:53 | Showbizz | auteur ANP

AMSTERDAM - [update 16:45 uur] Drie mannen zouden volgens Het Parool aangifte hebben gedaan tegen presentator Tim den Besten. Hij zou gedurende anderhalf jaar de namen en foto's van de mannen hebben gebruikt op de homo-datingapp Grindr. De gesprekken die Den Besten onder hun naam voerde waren tamelijk expliciet.

De politie Amsterdam bevestigt woensdag tegen het ANP dat er drie aangiftes zijn gedaan tegen een 36-jarige man uit Amsterdam. De identiteit van de man deelt de politie niet. "We doen onderzoek naar de vraag of en welke strafbare feit of feiten er gepleegd zijn", aldus een woordvoerder. "Dit doen wij in overleg met het Openbaar Ministerie." Het is niet duidelijk op welke termijn hier meer over gezegd kan worden.

Tim den Besten stopte een maand geleden met werken omdat hij lijdt aan een zeldzame vorm van kanker

Zijn advocaat laat het ANP weten dat Den Besten het artikel dat Het Parool woensdag over hem publiceerde nog niet heeft gelezen door zijn ziekte en dat hij daarom nu niet inhoudelijk reageert. "De politie heeft naar Tims zeggen in ieder geval géén contact met hem gezocht", aldus de raadsman, die "sowieso" niet inhoudelijk gaat reageren tot de presentator het artikel heeft gelezen.

Een week geleden werd bekend dat Den Besten aan een zeldzame vorm van kanker lijdt. "Het Parool geeft aan dat zij 'vanwege de ernst van de misstand na zorgvuldige afweging' heeft besloten te publiceren. Duidelijk moge zijn dat daar, mede gezien Tims huidige gezondheidssituatie, verschillend over kan worden gedacht", zegt de advocaat.

Het is niet bekend wanneer de presentator weer aan het werk gaat. Eind november wordt wel de nieuwe serie 100 dagen in de vergeten wijk uitgezonden, die Den Besten eerder dit jaar draaide met Nicolaas Veul.