Clicky


Man (22) uit Halsteren aangehouden voor dubbele mishandeling agent

Man (22) uit Halsteren aangehouden voor dubbele mishandeling agent
26-11-2023 20:16 | Misdaad | auteur ANP

THOLEN/BERGEN OP ZOOM - Een 22-jarige man uit het Brabantse Halsteren is zaterdagavond aangehouden voor het tot twee keer toe mishandelen van een agent. Hij schopte de politieman in het Zeeuwse Tholen en een paar uur later in het ziekenhuis in Bergen op Zoom.

Hulpdiensten kwamen zaterdag rond 18.00 uur naar een adres in Tholen om de verdachte medische hulp te geven en naar het ziekenhuis te brengen. De man wilde niet meewerken, reageerde agressief en schold de hulpverleners uit. Agenten boeiden hem en brachten hem naar de ambulance. In de ziekenwagen wist hij een agent te schoppen. "Die reageerde daar in eerste instantie niet op, omdat hij het belangrijk vond dat de man medische hulp kreeg", zegt een politiewoordvoerster.

Enkele uren later moest de politie naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom. De man uit Halsteren zorgde daar voor problemen en had onder meer beveiligingspersoneel aangevallen. Hij bleef zich agressief gedragen en sloeg de agent die hij eerder op de dag had geschopt. "Toen was de maat vol. Hij is aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De agent heeft aangifte gedaan van mishandeling." De man blijft voorlopig vastzitten.