Clicky


Agent breekt hand terwijl hij wegpiraat (33) in de boeien slaat

Agent breekt hand terwijl hij wegpiraat (33) in de boeien slaat
25-01-2024 11:16 | Binnenland | auteur ANP

TILBURG - Een 33-jarige man uit Tilburg is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden omdat hij roekeloos reed. De politie moest eerst de achtervolging inzetten omdat de man niet wilde stoppen.

Toen de wegpiraat uiteindelijk tot stilstand was gebracht in de Nachtegaalstraat, verzette hij zich. De politie moest daarom geweld gebruiken om hem te kunnen boeien, een van de agenten brak daarbij een hand.

De politie beval de man te stoppen op de Generaal Smutslaan omdat hij "levensgevaarlijk" reed. Maar de bestuurder negeerde dit en ging ervandoor. Meerdere politiewagens zetten de achtervolging in om de man die met 100 kilometer per uur door de bebouwde kom scheurde en daarbij andere geparkeerde auto's ramde klem te rijden. Door de wegcapriolen verloor de auto van de 33-jarige bestuurder onderweg zelfs de linkervoorband, waardoor het voertuig op de velg verder reed.

Toen de auto uiteindelijk rond 00.45 uur stilstond, probeerde de Tilburger nog tevergeefs te voet te vluchten. Naast dat de man fysiek tekeerging tijdens de aanhouding met de botbreuk tot gevolg, schold hij de agenten ook uit en bedreigde hij hen met de dood.

De verdachte zit nu vast. Hij wilde niet meewerken aan een blaas- en speekseltest, maar wordt wel verdacht van rijden onder invloed, meldt de politie. Zijn rijbewijs is ingevorderd.