Clicky


Minderjarige vreemdelingen gevonden in container in Eindhoven, mensensmokkelaar (28) opgepakt

Minderjarige vreemdelingen gevonden in container in Eindhoven, mensensmokkelaar (28) opgepakt
16-02-2024 16:11 | Criminaliteit | auteur Redactie

EINDHOVEN - De politie heeft afgelopen dinsdag een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor mensensmokkel, meldt het Openbaar Ministerie vrijdag.

De man werd rond 02:30 uur aangehouden aan de Beatrixkade in Eindhoven, nadat een oplettende beveiliger de politie had gebeld. De agenten vonden daar een container met daarin elf vreemdelingen, waaronder vijf minderjarigen.

Eerder in de nacht belde de beveiliger naar de politie om door te geven dat hij op camerabeelden een auto bij een container ziet arriveren. Bij een controle trof de politie later elf vreemdelingen, waarvan tien personen met vermoedelijk de Vietnamese nationaliteit en één persoon met vermoedelijk de Irakese nationaliteit aan.

De container was afkomstig uit Frankrijk en op weg naar Groot-Brittannië. Een man probeert weg te komen, maar werd op heterdaad aangehouden door de politie nadat een taser was ingezet.

Omdat de Koninklijke Marechaussee (KMar) is belast met het doen van onderzoek naar mensensmokkel, heeft de politie het onderzoek aan hen overgedragen.

De aangehouden verdachte is eerder vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat hij 14 dagen langer wordt vastgehouden. Meer aanhoudingen naar aanleiding van het onderzoek zijn niet uitgesloten.