Clicky


Aboutaleb wil miljoenen extra voor drugsbestrijding Rotterdam

Aboutaleb wil miljoenen extra voor drugsbestrijding Rotterdam
17-02-2024 10:23 | Criminaliteit | auteur ANP

ROTTERDAM - De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb wil miljoenen euro's extra voor de inzet van onder meer agenten in de strijd tegen de drugscriminaliteit in zijn stad. Dat zegt de afzwaaiende burgemeester in een interview in Trouw.

"We hebben in Rotterdam 16 miljoen euro van het Rijk gekregen. Laat ik vooropstellen dat ik geen ondankbaar mens ben. Ik ben blij met iedere euro die wij voor dit doel krijgen", aldus Aboutaleb in de krant.

"Maar de werkelijkheid is natuurlijk dat in deze business miljarden omgaan. En mijn grootste angst is dat deze criminelen op een gegeven moment economisch te machtig worden. Waardoor zij ook in de richting van regeringen, gemeenteraden en provincies machtig kunnen worden."

De burgemeester is net terug van een werkbezoek aan een aantal Latijns-Amerikaanse landen dat in het teken stond van de drugsproblematiek. Hij zegt te willen waarschuwen voor het idee dat praktijken zoals hij die zag in een land als Ecuador, niet zullen overwaaien naar Nederland.

"Ik heb het gevoel dat wij onszelf in slaap sussen. Dat we denken: bij ons zal het zo'n vaart niet lopen", aldus Aboutaleb, die het Nederlandse drugsbeleid "hooguit een vijfje" geeft.